Ser Twarogowy Tłusty wyprodukowany jest z mleka pasteryzowanego poprzez obróbkę skrzepu dodając zakwas czystych kultur mleczarskich.
Był produkowany niemal od początku istnienia mleczarni . długo zachowuje świeżość niepowtarzalny zapach i smak. Nasz ser twarogowy tłusty ma cechy tego, który był produkowany dawniej w warunkach domowych nadal produkowany metodą tradycyjną, gdzie w poszczególnych jej etapach przestrzegane są naturalne procesy fermentacyjne.
Jest bogatym źródłem witamin oraz związków mineralnych takich jak wapń, fosfor czy żelazo. Regularne spożywanie twarogu w umiarkowanych ilościach przez dzieci, młodzież i dorosłych stanowi cenne uzupełnienie ich diety w pełnowartościowe białko zwierzęce (przypis UWM w Olsztynie WNoŻ ).Ser Twarogowy Tłusty jest lekkostrawny i wyśmienicie smakuje. Może być spożywany jako przekąska, dodatek do kanapek oraz stanowi nieodzowny składnik ciast i wyrobów cukierniczych.
SER TWAROGOWY TŁUSTY WYTWARZANY JEST ZGODNIE Z CERTYFIKATEM JAKOŚĆ TRADYCJA.