SER TWAROGOWY PÓŁTŁUSTY

Ser Twarogowy Półtłusty wyprodukowany jest z mleka pasteryzowanego poprzez obróbkę skrzepu dodając zakwas czystych kultur mleczarskich.

Był niemal od początku istnienia mleczarni , do produkcji używano mleka krowiego ukwaszonego kulturami bakteryjnymi po uzyskaniu skrzepu prowadzono jego obróbkę po czym prasowano w prasach pyłożonych chustą, po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji krojono ręcznie i pakowano.Jest bogatym źródłem witamin oraz związków mineralnych takich jak wapń, fosfor czy żelazo. Regularne spożywanie twarogu w umiarkowanych ilościach przez dzieci, młodzież i dorosłych stanowi cenne uzupełnienie ich diety w pełnowartościowe białko zwierzęce (przypis UWM w Olsztynie WNoŻ )

Nasz produkt ma cechy tego, który był produkowany w warunkach domowych. Wieloletnia tradycja i bogate doświadczenie w przetwórstwie sprawia, że nasz ser twarogowy półtłusty cieszy się dużą popularnością wśród konsumentów. Można go spożywać bezpośrednio np. położony na pieczywie albo przygotować z niego desery, pasty jak również wypiekać ciasta.

SER TWAROGOWY PÓŁTŁUSTY WYTWARZANY JEST ZGODNIE Z CERTYFIKATEM JAKOŚĆ TRADYCJA.

Produkty

Masło extra

Surowcem wykorzystywanym do produkcji masła extra jest śmietanka pochodząca wyłącznie z mleka krowiego poddawana procesowi zmaślania,. Mleko do produkcji masła extra pochodzi z własnej bazy

SER TWAROGOWY PÓŁTŁUSTY

Ser Twarogowy Półtłusty wyprodukowany jest z mleka pasteryzowanego poprzez obróbkę skrzepu dodając zakwas czystych kultur mleczarskich. Był niemal od początku istnienia mleczarni , do produkcji

SER TWAROGOWY TŁUSTY

Ser Twarogowy Tłusty wyprodukowany jest z mleka pasteryzowanego poprzez obróbkę skrzepu dodając zakwas czystych kultur mleczarskich. Był produkowany niemal od początku istnienia mleczarni . długo
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.