Wiosenne ziemniaki

SKŁADNIKI

  • duże ziemniaki 1 kilogram
  • Rosół z kury Knorr 2 sztuki
  • mielony ser biały 25 dekagramów
  • jogurt naturalny
  • 1 szklanka
  • cebule
  • 2 sztuki kilka rzodkiewek
  • szczypiorek
  • koperek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr 0.5 łyżki
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr 1 łyżka
  • oliwa z oliwek
  • woda- wrzątek 1 litr
  • sól do smaku
  • masło do posmarowania ziemniaków

 

SPOSÓB WYKONANIA

Krok 1
Podgotuj połówki ziemniaków w mundurkach w litrze wrzątku z kostkami Rosołu z kury Knorr.

Krok 2
Posyp ziemniaki pieprzem oraz papryką i ułóż na wysmarowanej dużą ilością oliwy blasze.

Krok 3
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz ziemniaki przez 20 minut (przewróć je w trakcie pieczenia).

Krok 4
Wymieszaj ser biały z jogurtem, dodaj drobno posiekane: cebule, rzodkiewki, szczypior i koperek. Posól do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 5
Każdą upieczoną połówkę ziemniaka posmaruj masłem, a następnie nałóż ser.

Podawaj z kefirem lub zsiadłym mlekiem.

xxxx

Przepisy

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.