Celem realizacji kampanii jest pogłębienie wiedzy i świadomości konsumentów na
temat Masła extra , Sera Twarogowego Półtłustego i Ser Twarogowego Tłustego
oraz zwiększenie rozpoznawalności i poprawę wizerunku tych produktów oraz
systemu „Jakość Tradycja”.
Promocja Masła Extra, Sera Twarogowego Półtłustego, Sera Twarogowego Tłustego, oraz upowszechnienie wiedzy o tych produktach i systemie jakości, w ramach którego te produkty zostały wytworzone (Jakość Tradycja).
Wsparcie Działań Informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym.
Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020.
Surowcem wykorzystywanym do produkcji masła extra jest śmietanka pochodząca wyłącznie z mleka krowiego poddawana procesowi zmaślania,. Mleko do produkcji masła extra pochodzi z własnej bazy surowcowej. Brak w nim jakichkolwiek dodatków tłuszczów roślinnych, Masło Extra produkowane jest metodą tradycyjną, niezmienioną od 1923r. z zastosowaniem wyłącznie obróbki fizycznej – temperatura , oraz mechanicznej – wirowanie, homogenizowanie […]
Ser Twarogowy Półtłusty wyprodukowany jest z mleka pasteryzowanego poprzez obróbkę skrzepu dodając zakwas czystych kultur mleczarskich. Był niemal od początku istnienia mleczarni , do produkcji używano mleka krowiego ukwaszonego kulturami bakteryjnymi po uzyskaniu skrzepu prowadzono jego obróbkę po czym prasowano w prasach pyłożonych chustą, po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji krojono ręcznie i pakowano.Jest bogatym źródłem witamin […]
Ser Twarogowy Tłusty wyprodukowany jest z mleka pasteryzowanego poprzez obróbkę skrzepu dodając zakwas czystych kultur mleczarskich. Był produkowany niemal od początku istnienia mleczarni . długo zachowuje świeżość niepowtarzalny zapach i smak. Nasz ser twarogowy tłusty ma cechy tego, który był produkowany dawniej w warunkach domowych nadal produkowany metodą tradycyjną, gdzie w poszczególnych jej etapach przestrzegane […]