Masło extra

Surowcem wykorzystywanym do produkcji masła extra jest śmietanka pochodząca wyłącznie z mleka krowiego poddawana procesowi zmaślania,.
Mleko do produkcji masła extra pochodzi z własnej bazy surowcowej.
Brak w nim jakichkolwiek dodatków tłuszczów roślinnych,

Masło Extra produkowane jest metodą tradycyjną, niezmienioną od 1923r. z zastosowaniem wyłącznie obróbki fizycznej – temperatura , oraz mechanicznej
– wirowanie, homogenizowanie i zmaślanie.

Jest źródłem kwasów tłuszczowych oraz rozpuszczalnych w tłuszczach witamin z grupy A i D a także niewielkiej ilości witaminy E (źródło. NCEŻ IŻŻ)

Masło Extra wyprodukowane metodą tradycyjną jest nisko przetworzonym produktem o znakomitych walorach smakowych.
Cenione za tradycyjny naturalny i maślany smak wykorzystywane jako dodatek do wielu dań, ciast i kanapek.
PRODUKT W PEŁNI NATURALNY BEZ KONSERWANTÓW WYTWORZONY METODĄ TRADYCYJNĄ

Masło Extra posiada certyfikat systemu Jakość Tradycja.

Produkty

Masło extra

Surowcem wykorzystywanym do produkcji masła extra jest śmietanka pochodząca wyłącznie z mleka krowiego poddawana procesowi zmaślania,. Mleko do produkcji masła extra pochodzi z własnej bazy

SER TWAROGOWY PÓŁTŁUSTY

Ser Twarogowy Półtłusty wyprodukowany jest z mleka pasteryzowanego poprzez obróbkę skrzepu dodając zakwas czystych kultur mleczarskich. Był niemal od początku istnienia mleczarni , do produkcji

SER TWAROGOWY TŁUSTY

Ser Twarogowy Tłusty wyprodukowany jest z mleka pasteryzowanego poprzez obróbkę skrzepu dodając zakwas czystych kultur mleczarskich. Był produkowany niemal od początku istnienia mleczarni . długo
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.